ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر علی لاریجانی:
با سلام و احترام
نوشتار ذیل رنجنامه ای از سوی دامپروران شهرستان شاهرود در واحدهای صنعتی و سنتی (گاوداری ها) خدمتتان ارائه می گردد. امید است با توجه به اینکه متولیان امر، وزارتین جهاد کشاورزی و بازرگانی هیچ گونه وقعی به آه ناله دامدار علیرغم مکاتبات عدیده و وعده و وعید آنان در مصاحبه ها و جلسات در جهت اصلاح قیمت ها نداده و از طرفی به دستورات مقام معظم رهبری که در پی مددجویی از آن بزرگوار صورت پذیرفته مبنی بر رسیدگی عاجل به این امر نیز عمل ننموده، جهت نجات بخش صنعت دامپروری و نجات این قشر زحمت کش از ورشکستگی اقدام عاجل فرمائید. بدیهی است غفلت نمایندگان محترم از پی گیری و چاره اندیشی در آینده ای نه چندان دور باید در خصوص صنعت دامپروری تنها جشن خاطره های دامپروری را برگذار و نهایتاً مراسم بزرگداشت این بخش و ورشکستگان آن را منعقد نمود.
ریاست محترم: با توجه به شروع چالش در این بخش طی نامه های شماره 9866/70 مورخه ی 6/11/84، 9926/70 مورخه ی 23/12/84، 0028/70مورخه ی 24/3/85، 100332/70 مورخه ی 21/6/85، 100430/70 مورخه ی 15/8/85، 1156/85 مورخه ی 15/11/85، 1307/86 مورخه ی 27/1/86، 1392/86 مورخه ی 23/3/86، 1029/87 مورخه ی 29/2/87 و 4752/90 مورخه ی 26/2/90 تعاونی صنعت دامپروری شاهرود به محضر حضرتعالی و تمامی مسئولین کشور مبنی بر این که وضعیت دامپروری در کشور و بالخص در این شهرستان دچار چالشی عظیم گردیده است و تلاش گران این بخش با نابسامانی بزرگ، نداشتن توجیه اقتصادی رو به رو شده اند و سرمایه بزرگ بعد از صنعت نفت در کشور رو به نابودی است. متاسفانه از ناحیه هیچ مسئولی حتی جنابعالی به عنوان ریاست محترم قوه مقننه علی رغم برگزاری جلسات با کارشناسان این بخش اقدامی موثر ننموده و تمامی دلسوزی ها تنها در حد شعار بوده و بس. ریاست محترم انصافاً به خود اجازه تجزیه و تحلیل موضوع را داده اید؟ آیا از خود پرسیده اید که چه قیاسی فی ما بین بطری آب معدنی در روی میز جلسات از حیث قیمتی با یک لیتر شیر می باشد؟ آیا از خود پرسیده اید طرح هدفمند کردن یارانه ها بدون بسته حمایتی از این قشر چه خسارتی به این بخش وارد نموده است؟ جناب آقای دکتر لاریجانی، شیر با قیمت حداکثری 4000 ریال در این دیار را در ذهن خود داشته باشید. حال مواردی از جمله: افزایش قیمت های حامل انرژی برق، آب، گاز، گازوئیل، بنزین، از یک طرف، افزایش کرایه حمل شیر و جابه جایی نهاده های دامی از یک سوء، افزایش بی حد قیمت نهاده های دامی از سوی دیگر، افزایش داروهای دامی و تعرفه دامپزشکان، بلوکه نمودن پول شیر بین 2 الی 3 ماده از سوی کارخانه داران و از همه دردناک تر پرداخت یارانه شیر به صنایع تبدیلی در این بخش و نبود نقدینگی جهت تهیه نهاده ها و تهیه آن با درصدی سرسام آور به صورت مدت دار را در ذهن خود مرور و ورادات بی حساب و کتاب گوشت و شیرخشک و از همه جالب تر واردات تلیسه از خارج نیز فدای سر متولیان امر، آقای رئیس عذر خواهی می کنیم چون حساب و کتابمان ضعیف است خیلی عامیانه و حساب سرانگشتی نموده ایم.
جناب آقای لاریجانی صادقانه عرض کنیم زحمات چندین ساله ما صرف پرداخت سودهای کمرشکن و وصول غیرشرعی دیرکردهای بانکی گردیده، خانه و کاشانه خود را در گرو بانک گذاشته ایم و تنها عایدات تلاش های شبانه روزی و زجرهای متحمل شده ناشی از ناآگاهی و بعضا مدیریت های سوء و غیر کارشناسانه متولیان بی درد و بی اعتنائی آنان به این بخش، نارضایتی خانواده های درگیر و هستی و نیستی برباد داده تا حد بیزاری از …… گسترش داده است. لطفا جهت این امر حیاتی و رسیدن به واقعیت ها از اداره پژوهش های مجلس و تشکیل گروه تحقیق و تفحص پیرامون 1- بسته حمایتی ای که دولت 5 سال گذشته تاکنون به این بخش اختصاص داده است. 2- گسترش یا وضعیت رکورد و تعطیلی و خالی بودن دامداری ها و متروکه شدن آن ها کمک بگیرید.
جناب آقای رئیس خارج از لطف نیست به دستورات و مکاتبات پاسخ دهندگان به نامه های صدرالذکر نیز گذرا نظر کنید.
1. نامه ی شماره ی 14505/1 مورخه ی 17/7/87 دفتر مقام معظم رهبری به وزیران جهاد کشاورزی و بازرگانی ( مقام معظم رهبری فرمودند " به وزارت کشاورزی و بازرگانی توصیه شود جداً به این مساله ی مهم بپردازند"
2. نامه ی شماره 12707 مورخه ی 27/7/87 دفتر ریاست جمهوری به وزیر جهاد کشاورزی "رسیدگی و چاره اندیشی و حل مشکل شود و نتیجه را اعلام نمائید"
3. نامه ی شماره ی 25788 مورخه ی 10/10/87 رئیس فراکسیون تعاونی مجلس و به معاونت امور حقیقی وزارت جهاد کشاورزی در مجلس " پیرو مکاتبه ریاست محترم دفتر ریاست جمهور در خصوص رسیدگی و چاره اندیشی و حل مشکل تقاضای اقدام و اعلام نتیجه دارم."
و اما پاسخ ارائه شده و جداً گریه دار:
1. نامه شماره 468/88/900 مورخه ی 8/2/88 معاون وزیر جهاد کشاورزی " واحدهای تولیدکننده شیر خام و نیز صنایع فرآوری هر دو متعلق به بخش خصوصی بوده و وزارت متبوع هیچگونه اهرمی جهت متقاعد نمودن کارخانجات به خرید شیر خام در اختیار ندارد." (وای به روزی که بگندد نمک)
2. نامه شماه 227109/60 مورخه ی 21/10/89 مشاور وزیر و رئیس حوزه وزارتی وزارت صنایع به وزارت جهاد" جناب آقای خلیلیان عنایت نمائید دستور بررسی و اقدام مقتضی صادر فرمایند."
3. نامه شماره ی 62174/89 مورخه ی 26/12/89 سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان به رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی صنعت دامپروری مارال شاهرود" مشکلات و موارد مطروحه شامل افزایش نهاده های دامی تابع تغییرات قیمت جهانی بوده و همچنین واردات گوشت و احیاناً شیر خشک و … مربوط به سیاست های کلی نظام و تصمیم گیری در مورد آن ها در هیئت محترم دولت و مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد و خارج از اختیارات سازمان جهاد کشاورزی استان می باشد."
جناب رئیس:
با توجه به پاسخ متولیان امر به کدام یک از قوای مجریه و مقننه خوشبین باشیم. ظاهراً تماماً کمر به نابودی دامدار بسته و این صنعت باید از بین برود. آیا حق می دهید که تلقی ما دامداران این باشد که متولیان با واردات بی رویه گوشت و شیرخشک و حتی دام زنده (تلیسه) به جای حمایت باعث فلاکت قشر دامدار گردیده اند.
– آیا به نظر حضرتعالی و همکارانتان در مجلس و آقایان تکیه زده بر کرسی اجرائی کشور مدت 5 سال مکاتبه، جلسات و فریاد مظلومانه این بخش جهت نجات سربازان 33 ساله تولید مواد پروتئینی کشور کفایت نمی کند.
– آقای رئیس آیا بررسی کارشناسانه وضعیت دامپروری کشور پیرامون افزایش یا کاهش تولید و سرشماری از واحدهای فعال و غیرفعال جهت چاره اندیشی از وظایف دولتمردان و نمایندگان ملت کار سخت و بیهوده ای است.
– آیا عدم اعتنا و تعلل در جهت رسیدگی به مشکلات این بخش علی رغم تاکید مقام معظم رهبری شایسته پی گیری و کمی به خود آمدن دولت مردان و شخص حضرتعالی به عنوان سکاندار مجلسی که آن پیر سفر کرده در راس امورش می خواند قابل بررسی نیست.
– آیا مستحضرید که به دلیل فشار مالی و گرانی سرسام آور و عدم حکایت از این قشر کارگران ایرانی جای خود را به کارگران افغانی داده اند.
نهایت این که علی رغم این که امیدی به حل مشکل و وضعیت فوق العاده بحرانی در بخش دامپروری با عنایت به داد مظلومیت زدن نزد بالاترین مقام کشور تا مدیران میانی و عملیاتی نداریم و پیشاپیش با صدای رسا اعلام می نمائیم.
انا .. و انا علیه راجعون و صنعت دام خداحافظ : از سر ناچاری رنجنامه را تقدیم و عینا : آنرا با توجه به خسارت وارده به عنوان شکایت از شخص ریاست جمهوری و وزرای جهاد کشاورزی و بازرگانی تقدیم کمیسیون اصل نود و مقام محترم قضائی نموده و جهت تنویر افکار عمومی در شناساندن عاملان ورشکستگی و نابودی این بخش مراتب را به همراه مستندات درج در جراید خواهد شد.
ضمناً چنانچه روزنه امیدی جهت بهبودی وجود داشته باشد راهکارهای ذیل در صورت اقدام عاجل و بدون فوت وقت پیشنهاد می گردد.
- تزریق نقدینگی در حد کفایت در واحدهای تولید جهت تامین نیاز علوفه بدون بهره و بدون ضمانت بانکی باتایید مراجع ذیصلاح
- خرید گوشت از تولید کنندگان داخلی به قیمت کارشناسی یا گروه حقیقت یاب و تایید سازمان گوشت
- خرید شیر به قیمت واقعی بر مبنای اصلی (جو) و قیمت کارشناسی بر مبنای اقلیم استانها
- تثبیت قیمت نهاده های دامی در کشور به قیمت واقعی
از اینکه نوشتار با زبان عامیانه و با حساب سر انگشتی تقدیم شد عذر خواهی نموده توفیقات حضرتعالی و همکارانتان را در امر قانون گذاری از خداوند رحمان خواهانیم و مجدداً تاکید می کنیم دو دو تا 4 تا ، محاسبه قیمت نهاده های دامی و هزینه تمام شده منهای قیمت1 کیلو شیر بر اساس کارشناسی و سود حداقلی باعث نجات این صنعت خواهد گردید در غیر این صورت خانواده 4 میلیون تولید کننده مواد پروتئینی به جمع بیکاران و معضل اجتماعی کشور اضافه می شوند.
رونوشت :
کمیسیون اصل نود مجلس جهت بررسی و احقاق حق خسارات ناشی از سوء مدیریت دولت به همراه مستندات ریاست محترم قضائیه جهت رسیدگی به همراه مستندات
دیوان عدالت اداری جهت رسیدگی به همراه مستندات
سازمان بازرسی کشور جهت رسیدگی به همراه مستندات
نماینده محترم شهرستان سمنان جناب آقای کواکبیان جهت استحضار و پیگیری و اعلام نتیجه
نماینده محترم شهرستان شاهرود جناب آقای دکتر جلالی جهت استحضار و پی گیری و اعلام نتیجه
نماینده محترم شهرستان صومعه سرا جناب آقای دلخوش جهت استحضار و پی گیری نتیجه
بختیار سیفعلیان نائب رئیس اتحادیه صنعت دامپروری کشور
نماینده دامداران در شورای استانی توسعه تشکل های بخش کشاورزی
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی صنعت دامپروری مارال شاهرود