صفحه اصلی > تمام اخبار 
اخبار > اگر اقدامات عملي اروپا در حفظ برجام آغاز نشود به مسيرهاي جايگزين روي خواهيم آورد


نسخه چاپي  ارسال به دوست

اگر اقدامات عملي اروپا در حفظ برجام آغاز نشود به مسيرهاي جايگزين روي خواهيم آورد
    رييس گروه روابط پارلماني جمهوري اسلامي ايران با پارلمان اروپا با بيان اينكه حضور ايران در برجام بايد دستاوردهاي ملموسي براي ملت ايران داشته باشد،‌ گفت: اگر اقدامات عملي اروپا در حفظ برجام آغاز نشود به مسيرهاي جايگزين روي خواهيم آورد.

   

تاریا آنلی کرونبرگ مدیر اجرائی شبکه رهبری اروپا در امور خلع سلاح هسته‌ای و امنیت اروپا عصر امروز (دوشنبه 19 آذر ماه ) با دكتر كاظم جلالي رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي ديدار و گفتگو كرد.

دكتر كاظم جلالي در اين ديدار با اشاره به توافق برجام و اتفاقات رخ‌داده در مسير اين توافقنامه، برجام را دستاورد بزرگي در عرصه بين‌‌اللملي براي اروپا دانست و بر لزوم اقدامات مناسب اروپا در حفظ آن تاكيد كرد.

رييس گروه روابط پارلماني جمهوري اسلامي ايران با پارلمان اروپا، اقدام آمريكا و ترامپ در خروج از برجام را غير عقلاني،‌ غير حقوقي و خارج از عرف ديپلماتيك دانست و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در قبال اقدام نامتعارف آمريكا تصميم شتابزده‌اي نگرفت و براساس مصالح خود بر تعهداتش در برجام پايبند ماند.

رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران همواره بر تعهدات خود در عرصه بين‌المللي پايبند بوده است، يادآور شد: گزارش‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مُهر تاييدي بر عمل ايران به تعهدات خود در برجام است اما وقتي جمهوري اسلامي ايران به تعهدات خود پايبند بوده است انتظار مي‌رود تا به حقوق خود در اين توافقنامه هم دست پيدا كند.

نماينده مردم تهران، ري،‌ شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي، در ادامه تاكيد كرد: هرچند اروپا در قبال حفظ برجام مواضع سياسي اتخاذ كرده، اما ما در انتظار اقدامي جدي و اراده‌اي عملي از سوي اروپا در اين زمينه هستيم.

وي افزود: اروپا با اتخاذ سياست‌هاي عملگرايانه در قبال حفظ برجام بايد در مقابل يكجانبه‌گرايي آمريكا در عرصه بين‌المللي بايستد و از وزن و حيثيت سياسي خود در معادلات جهاني دفاع كند.

عضو كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس، توضيح داد:‌ برجام دستاورد اروپا در مذاكرات بين‌المللي است و حال اروپا براي حفظ حيثيت و جلوگيري از تحقير خود در عرصه بين‌المللي بايد از برجام به صورت جدي و عملي دفاع كند.

وي با بيان اينكه اروپا در عرصه مديريت جهاني مي‌تواند نقش مستقلي را از آمريكا ايفا نمايد، گفت: حفظ برجام مي‌تواند ضامن حفظ نقش اروپا در معادلات جهاني باشد.

رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: هرچند تاكنون جمهوري اسلامي ايران براساس مصالح و منافع خود در قبال خروج آمريكا از برجام، رفتار خردمندانه و حكيمانه نشان داده است اما اگر ناچار شويم و شاهد اقدامات عملي از سوي اروپا در قبال حفظ برجام نباشيم ناچار به استفاده از مسيرهاي جايگزين خواهيم بود.

وي ايجاد كانال مالي ميان اتحادیه اروپا با ايران را گامي ضروري دانست و گفت: طولاني شدن ايجاد اين كانال مالي به بي‌اعتمادي و نااميدي از اقدامات اروپا در صيانت از برجام منتهي خواهد شد.

رييس گروه روابط پارلماني جمهوري اسلامي ايران با پارلمان اروپا، برجام را ميدان وزن‌كشي اروپا و آمريكا در عرصه بين‌المللي دانست و تصريح كرد: موفقيت يا عدم توفيق اروپا در قبال حفظ برجام در دكترين تنظيم قوا در عرصه بين‌المللي موثر خواهد بود و در صورت عدم توفيق، نقش اروپا بيش از پيش تضعيف خواهد شد.

رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس با تاكيد بر اينكه حضور جمهوري اسلامي ايران در برجام بايد دستاوردهاي ملموسي براي ملت ايران داشته باشد، گفت: ما براساس تجارب گذشته به مشكلاتي مانند تحريم برخورده‌ايم و مي‌توانيم با آن مقابله كنيم .

وي با بيان اينكه برنامه‌ريزي‌هاي جمهوري اسلامي ايران استفاده از ظرفيت‌هاي داخلي براي مقابله با تحريم‌ها و تهديدها است، تصريح كرد: ما پايه‌هاي اقتصادي را براساس توانمندي‌هاي داخلي خود تقويت خواهيم كرد.

رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس در پايان تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در دوران تحريم دوستان و متحدان واقعي خود را دوباره خواهد شناخت.

تاریا آنلی کرونبرگ نيز در اين نشست با اشاره به اقدامات اروپا در حفظ برجام، گفت: پس از خروج آمريكا از برجام به دنبال راهكارهايي براي دور زدن تحريم‌ها بوده‌ايم كه نخستين اقدام آن اخذ معافيت شركت‌هاي اروپايي از تحريم‌هاي آمريكا بود كه در اين زمينه به نتيجه قابل قبولي دست پيدا نكرديم.

وي افزود: دومين گام اروپا در مقابله با تحريم‌هاي آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران استفاده از قانون مسدودسازي بود كه متاسفانه با اين اقدام نيز شركت‌هاي اروپايي تحت تحريم قرار مي‌گرفتند، پس از آن به دنبال ايجاد خط اعتباري اختصاصي ميان بانك‌هاي ملي برخي كشورها با جمهوري اسلامي ايران بوديم كه در اين زمينه نيز با محدوديت‌هايي مواجه مي‌شديم، مسير بعدي استفاده از سوئيفت بود كه آمريكا در اين مسير نيز اختلال‌هايي ايجاد كرد تا اينكه اكنون به دنبال ايجاد كانال اختصاصي سازوکار مالی اتحادیه اروپا با ايران عنوان اس‌پي‌وي(SPV) هستيم كه اميدواريم تا پايان سال جاري ميلادي اجرايي شود.

مدیر اجرائی شبکه رهبری اروپا در امور خلع سلاح هسته‌ای و امنیت اروپا، خاطرنشان كرد: مسير سختي در برابر همكاري اروپا با جمهوري اسلامي ايران با ايجاد كانال مالي مستقل وجود دارد كه ليكن اين اقدام، سازوكار نويني است و اروپا به طور جدي دنبال اجرايي نمودن آن است.

وي با بيان اينكه اروپا به دنبال حفظ و تنظيم روابط خود در دنيا است،‌ يادآور شد: خروج جمهوري اسلامي ايران از برجام،‌ اعتبار اروپا را در عرصه بين‌المللي از بين مي‌برد از همين‌رو اروپا به دنبال حفظ برجام است.

کرونبرگ با تاكيد بر اينكه گزارش‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بيانگر عمل جمهوري اسلامي ايران بر تعهدات خود در برجام است، گفت: اروپا با ايجاد كانال مالي مستقل به دنبال اين هست تا پول حاصل از خريد نفت را به ايران برگرداند و از اين طريق خريدهاي موردنياز ايران را نيز انجام پذيرد.










دوشنبه ١٩ آذر ١٣٩٧
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 






تمامي حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت دكتر كاظم جلالي می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع  بلامانع است.

شماره سامانه پیام کوتاه : 3000880099