نسخه چاپي
ارسال به دوست روسيه با مخالفت از صدور قطعنامه آبروي خود در عرصه بينالملل را صيانت كند

كاظم جلالي در گفتگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا»، با اشاره به بيانيه تهران و سخنان رئيس جمهور در خصوص مواضع دوگانه روسيه، اظهار داشت: روسيه دچار اشتباه تحليل و برداشت شد و اين اشتباهي است كه متاسفانه ساختار قدرت در عرصه بينالمللي اعم از آمريكا و روسيه مرتكب اين اشتباه شدند.
كاظم جلالي در گفتگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا»، با اشاره به بيانيه تهران و سخنان رئيس جمهور در خصوص مواضع دوگانه روسيه، اظهار داشت: روسيه دچار اشتباه تحليل و برداشت شد و اين اشتباهي است كه متاسفانه ساختار قدرت در عرصه بينالمللي اعم از آمريكا و روسيه مرتكب اين اشتباه شدند.
وي با اشاره به اينكه روسها اين تحليل را داشتند كه جمهوري اسلامي ايران بحث مبادله را نخواهد پذيرفت و از اين رو سياست دوگانهاي را بازي كرده و در پيش گرفتند، تصريحكرد: سياست روسيه اين بود كه از يك طرف به جمهوري اسلامي ايران اعلام كند بحث تبادل را بپذيرد كه در اين صورت مسايل حل و فصل ميشود، از طرف ديگر در پايان تحليل ذهني خود اين نكته را مد نظر داشت كه ايران تبادل را نخواهد پذيرفت پس ميتوانند با آمريكا وارد مذاكره و گفتوگو شوند و امتيازات خود را براي صدور قطعنامه عليه ايران دريافت كنند.
سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس با تأكيد بر اينكه در موضوع قرارداد استارت 2، روسها امتيازاتي را از آمريكا گرفتند، متذكر شد: روسها وقتي با پذيرش موضوع تبادل در قالب بيانيه تهران از جانب جمهوري اسلامي ايران مواجه شدند اصلاح مسير براي آنها مشكل شد چرا كه از قبل اين موضوع را پيشفروش كرده بودند.
وي در ادامه به اين موضوع كه اگر روسيه ميدانست كه شايد جمهوري اسلامي ايران فرمول وساطت تركيه و برزيل را بپذيرد، با احتياط بيشتري برخورد ميكرد نيز اشاره كرد.
جلالي بر همين اساس به سخنان مردودف در گفتوگويي رسانهاي و مطبوعاتي همراه با رئيسجمهور برزيل سؤال خبرنگاري را كه از وي پرسيد تا چهاندازه اميدوار هستيد رئيس جمهور برزيل بتواند ماموريت خود را انجام دهد و ايران را در خصوص تبادل قانع كند، اينگونه پاسخ داد كه 30 درصد احتمال تبادل وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه مدودف آن 30 درصد را به دليل حضور رئيس جمهور برزيل گفته بود و خود به كمتر از 30 درصد اعتقاد داشت، يادآورشد: اشتباه تحليل روسيه اين بود كه فكر ميكرد ايران تبادل را نميپذيرد از اين رو احساس ميكرد بازي دوستانه آنها از يك مشروعيت و وجه مناسبي در عرصه بينالمللي برخوردار خواهد بود در حالي كه رفتار روسيه افتضاح جديدي را براي مسئولان روسي به بار ميآورد و آنها بايد رفتار خود را اصلاح كنند.
سخنگوي كميسيون امنيت ملي بر همين اساس اين اشتباه تحليل روسها را همان اشتباهي دانست كه اوباما هم مرتكب شد و اظهار داشت: اوباما تصور ميكرد ايران بحث تبادل را با فرمول برزيل و تركيه نخواهد پذيرفت از اين رو در نامهاي به رئيس جمهور برزيل موضوع مبادله را پذيرفت و مطرح كرد كه مبادله ميتواند موضوع را به حل و فصل نهايي برساند و از طرف ديگر نيز برجستهسازي خبري بسياري را انجام دادند كه برزيل و تركيه در اين مأموريت موفق نخواهند شد.
وي اشتباه تحليلي رئيس جمهور آمريكا و روسيه را موجب افتضاح جديدي در ساختار قدرت در عرصه بينالمللي دانست و افزود: اين اشتباه موجب سوراخ شدن ساختار قدرت در عرصه بينالمللي شد به اين دليل كه كشورهاي جنوب در يك موضوع مهم بين المللي تاثيرگذار شدند اما كشورهاي شمال به هيچ تعهدي پايبند نيستند از اين رو عدم پايبندي آنها به تعهدات خود يك افتضاح جديدي را براي آنها در عرصه بينالمللي ايجاد كرد.
جلالي در خاتمه به تجديد نظر روسها در رفتار خود اشاره و خاطرنشانكرد: روسيه ميتواند در خصوص مخالفت با صدور قطعنامه تاثيرگذار باشد، مبادله را بپذيرد و پاسخ مناسبي را به نام ايران به آژانس بينالمللي انرژي هستهاي دهد اينها مواردي است كه ميتواند فضا را فراهم كند تا روسها بتوانند در عرصه بينالمللي از آبروي خود صيانت كنند.
شنبه ٨ خرداد ١٣٨٩