یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق،هرگونه دخالت ایران در این انتخابات را منتفی دانست و با توجه به تلاش آمریکا در تاثیرگذاری بر انتخابات عراق، بر احتمال اعمال خرابکارانه در صورت عدم کسب نتیجه مطلوب در این کشور خبرداد.
کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رجانیوز، در پاسخ به تلاش آمریکایی ها مبنی بر دخالت ایران در انتخابات عراق اظهار داشت: آمریکایی ها در این مدت به همراه برخی کشورهای منطقه مثل عربستان خیلی تلاش کردند و حتی میلیاردها دلار هم خرج شد تا بر انتخابات عراق تاثیر گذارند.
وی ادامهداد: اینها می دانند که جمهوری اسلامی ایران و ملت عراق به لحاظ مذهبی، فرهنگی و سوابق تاریخی باهم ریشه های مشترک دارند به گونه ای که با ایجاد جنگ هشت ساله دو ملت از هم جدا نیافتادند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر هیچ گونه دخالتی از سوی غربی ها در انتخابات عراق صورت نگیرد مشخص است که اکثریت در دست کسانی قرار خواهد گرفت که اینها رابطه خوبی با ایران خواهند داشت تصریح کرد: از این رو اینها دو تا کار را همزمان با هم کردند اول شروع کردند هزینه کردن و سفرهایی را برای برخی مقامات عراقی ترتیب دادند، به برخی از کشورها رفتند و پول هایی هم جمع آوری شد.
وی افزود: از طرف دیگر ایجاد فضای روانی و رسانه ای بر علیه جمهوری اسلامی ایران به معنای آنکه ایران بر روی انتخابات عراق تاثیر می گذارد یا خواهان تاثیر گذاری بر روی انتخابات عراق است، البته در بخش هزینه ها خیلی تاثیری نداشتند اما به لحاظ فضای رسانه ای و روانی که ایجاد کردند به دنبال این هستند که چندین هدف را دنبال کنند.
جلالی یکی از این اهداف را نشان دادن ایران به عنوان کشوری که بر روی انتخابات عراق تاثیر ناسالم دارد عنوان کرد و گفت: سعی دارند این را در افکار عمومی ملت عراق بد جلوه دهند که این امر از اساس منتفی است.
این کارشناس مسایل بین الملل به دسته بندی بین شیعه وسنی، عرب و غیر عرب و همچنین کرد و شیعه اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها برای تاثیر در انتخابات عراق بر روی این خطوط در هم تنیده کار کرده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با توجه به برگزاری انتخابات روز گذشته در عراق و معلوم شدن نتیجه در روزهای آتی یادآور شد: تصور ما بر این است که علیرغم این توطئه ساماندهی شده و کاری که می توان گفت حداقل ده ماه فشرده که اینها انجام داده اند بعید است که اینها به نتیجه ای برسند و امید این است که ائتلاف آقای مالکی بتواند اکثریت را به دست آورد.
جلالی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد تا در صورت عدم کسب نتیجه مطلوب برای آمریکایی ها و شرکای عرب شان، اعمال خرابکارنه ای صورت بگیرد اظهار داشت: اینها کارهای خرابکارانه در این مدت زیاد کردند مثلا همین کارهای تروریستی که انجام می شود کاملا مشکوک است و نشان می دهد که آمریکایی ها نه تنها آنجا مبارزه سامان مندی با تروریست ها نمی کنند بلکه القاعده و بعثی ها را به هم نزدیک کرده اند.
وی اضافه کرد: دلیل اینکه آمریکایی ها این همه تاکید داشتند تا بعثی های به قول خودشان غیرمجرم وارد حاکمیت شوند یک بخشی از آن همین است، لذا احتمال اینکه بعد از انتخابات آمریکایی ها و برخی از کشورهای عربی اگر نتیجه بر وفق مرادشان نباشد کارهایی صورت دهند وجود دارد.
وی در بخش دیگری از مصاحبه به سفرهای وزیر خارجه آمریکا به کشورهای مختلف دنیا برای کسب نتیجه مطلوب در خصوص اعمال تحریم علیه ایران پرداخت و گفت: یک بحث تحلیلی وجود دارد که به نظر می رسد برخی مقامات آمریکایی آن را هنوز فهم نکرده اند، یک روزی دنیا دو قطبی بود و رقابت بین شرق و غرب بود، بعد که شرق از هم فروپاشید به تعبیری غرب به رهبری آمریکا نظم نوین جهانی را مطرح کرد، به این معنی که آمریکا قدرت فراتر باشد لذا بوش پدر در فضای نظم نوین جهانی بحث یکجانبه گرایی را پیگیری کرد ولی امروز این امر از هم پاشیده است.
جلالی با تاکید بر این موضوع که ابهت امریکا در هم شکسته است گفت: امروز اگر می بینید آمریکایی ها رایزنی می کنند، خود این رایزنی کردن ها نشان می دهد که دنیا دیگر یکجانبه گرایی را نمی پذیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص تاثیر سفرهای کلینتون نیز گفت: داریم می بینیم که تاثیر چندانی نداشت، دیدیم کلینتون به منطقه ما آمد و با جواب رد مواجه شد، و اینکه امروز کشورهایی که در منطقه ما حکومت می کنند می دانند که حکومت ها بین دو فشار گیر کرده اند، یک فشار فشار ملت ها است که افکار عمومی مسلمانان کاملا بیدار است و آمریکا هم این را می داند، یک فشار دیگر هم فشار از ناحیه آمریکایی هاست.
وی افزود: این دولت هایی که امروز در راس حکومت های منطقه قراردارند از یک طرف باید خودشان را طوری تنظیم کنند که افکار عمومی را علیه خود منفجر نکنند و از طرف دیگر با آمریکایی ها بتوانند تعامل ایجاد کنند، در سفر آمریکایی لاتین هم همین اتفاق افتاد.
جلالی تصور قدرت برتر را یک اشتباه تحلیل استراتژیک برای آمریکا دانست و تصریح کرد: امروز تنفر از آمریکایی ها دیگر شعار نیست بلکه یک خطر کاملا جدی برای آمریکایی هاست.
این نماینده اصولگرای مجلس هشتم در پاسخ به این سوال که آیا امکان بازگشت آمریکا به سمت تبادل سوخت وجود دارد یا خیر گفت: ما کار خودمان را انجام دادیم، ما برای راکتور اتمی تهران نیاز به سوخت داشتیم و سه راه داشتیم، معاوضه، خرید و استفاده از تکنولوژی بومی ما از راه اول و دوم را جواب مثبت و منطقی دریافت نکردیم و به سراغ راه سوم رفتیم.
وی یادآور شد: وقتی این کار را انجام می دهیم یعنی چون که صد آمد نود هم پیش ماست و این بدان معناست که دو گزینه قبلی همچنان می تواند انتخاب شود، ایران این راه را بازگذاشته، که آیا واقعا اینها بر اساس قواعد می خواهند حرکت کنند یا نه، لذا این بازگذاشتن راه برای اتمام حجت است چون ما کارمان را می کنیم.