صفحه اصلی > تمام اخبار > اخبار ايران 
اخبار > مشارکت مردم لازمه تحقق حماسه سياسي است


نسخه چاپي  ارسال به دوست

مشارکت مردم لازمه تحقق حماسه سياسي است
    نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس با بيان اينكه مشارکت مردم لازمه تحقق حماسه سياسي است، گفت: متاسفانه به جاي توان و برنامه بيشتر به خود اشخاص توجه مي‌شود.

   

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دكتر جلالي، التزامات تحقق حماسه سياسي شب گذشته (يكشنبه 22 ارديبهشت ماه) با حضور "مرتضي نبوي" عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و "کاظم جلالي" رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي  در بخش گفت وگوي ويژه خبري شبكه 2 مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

دكتر جلالي دراين برنامه در پاسخ به سوال اول مجري برنامه که از وي در خصوص حماسه سياسي پرسيد گفت: افراد در حماسه به دنبال تحقق حق و حقيقت هستند يعني در راستاي اين مسير حرکت مي‌کنند.

نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه در حماسه يک رويکرد اصلاح‌گرايانه وجود دارد اظهار داشت: حماسه‌اي مقدس است که نواقص، معايب و وضعيت موجود را مورد بازشناسي قرار دهد.


مشارکت مردم لازمه تحقق حماسه سياسي است

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه الزامات تحقق حماسه سياسي چيست؟ افزود: مشارکت مردم در سرنوشت خود و حضور سليقه‌هاي مختلف لازمه حماسه سياسي است.

دكتر جلالي بيان کرد: مردم در طول سال‌هاي پس از انقلاب کاملا نشان دادند که ارتباط وسيعي با نظام خود دارند و هميشه تلاش مي‌کنند تا با حضور خود امنيت و منافع ملي را تامين کنند از اين رو در اصل حضور مردم ترديدي نيست.

وي گفت: مردم با حضور در پاي صندوق‌هاي راي و انتخاب دومين مقام رسمي کشور عملا سرنوشت خود را رقم خواهند زد.

جلالي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني براينکه همه سلايق بايد در انتخابات حضور داشته باشند افزود: مردم، ناظران و مجريان همه از الزامات تحقق حماسه سياسي به شمار مي‌آيد.

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه مفهوم حماسه يک مفهوم ايستا نيست، بلکه پويا است اضافه کرد: همه بايد در اين مقطع با خردورزي، عقلانيت و دين حرکت کنيم بنابراين با حکمت، عقلانيت و خردورزي مي‌توانيم اين شور اساسي را ايجاد کنيم.


 متاسفانه به جاي توان و برنامه بيشتر به خود اشخاص توجه مي‌شود

جلالي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه مردم چه نقشي در فرآيند انتخابات دارند، گفت: نياز است به سمتي حرکتي کنيم که کانديداها برنامه محور باشند اما متاسفانه ديده مي‌شود که به جاي توان و برنامه بيشتر به خود اشخاص توجه مي‌شود.

نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس با بيان اينکه مردم با حضور خود در انتخابات هم امنيت ملي و هم منافع ملي کشور خود را تضمين مي‌کنند اظهار داشت: در اصل حضور مشارکت مردم در انتخابات ترديدي نيست اما آنچه که مهم است اين است که آيا مشارکت مردم در انتخابات حق است يا مسئوليت؟

جلالي ادامه داد: مردم در طول تاريخ 34 انقلاب اسلامي نشان دادند که ارتباط وسيعي با نظام جمهوري اسلامي دارند.

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس تصريح کرد: امروز شرايط جهاني و منطقه‌اي بسيار پيچيده است ازاين رو بايد برنامه و توان کساني که از طرف شوراي نگهبان معرفي مي‌شوند مورد توجه قرار گيرد.

وي خاطر نشان ساخت: کساني که از فيلتر شوراي نگهبان مي‌گذرند بي ترديد در خانواده انقلاب اسلامي تعريف شده‌اند، بنابراين طبيعي است که آن‌ها صاحب حق صلاحيت براي اداره کشور باشند.


سوار و پياده شدن از قدرت يکي از نقاط قوت نظام است

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه نقش مسئولين در عرصه انتخابات چيست؟ گفت: يکي از نقاط قوت نظام جمهوري اسلامي سوار و پياده شدن از قدرت به صورت دموکراتيک است.

جلالي تصريح کرد: در سال 76 اين يک افتخار است که بخش زيادي از حاکميت و دولتمردان ما در آن روز و حتي همکاران ما در مجلس تمايل به يک کانديدا داشته‌اند و خرد مقابل راي آورد.

وي اظهار داشت: وقتي هم آن دولت پيدا شد نظرشان روي کس ديگري بود که راي نياورد از اين رو آنچه که مهم است پياده شدن يک روند دموکراتيک است و در اين جهت علامت دادن و هزينه کردن از بيت‌المال مي‌تواند خلاف احکام اسلامي باشد.

رئيس مرکز پژوهش‌هاي مجلس خاطر نشان کرد: در صورت تحقق عملي خلاف قانون بايد مراجع نظارتي وارد عمل شوند لذا کساني که کانديدا مي‌شوند يعني آمادگي دارند که در مجلس شوراي اسلامي حاضر وارد عمل شوند.

نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس با اشاره به اين که اميدواريم مردم همچون ساير مقاطع انقلاب به حماسه آفريني بپردازند، افزود: ملت شريف ايران ان شاءالله با حضور باشکوه و بانشاط خود در انتخابات بار ديگر خواب‌هاي دشمن را برهم خواهند زد.

مرتضي نبوي در اين برنامه در پاسخ به سوال مجري که از وي در خصوص حماسه سياسي پرسيد؟ گفت: حماسه سياسي به اندازه کافي از طرف مقام معظم رهبري تدوين و توصيف شده است.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که مردم همچون راهپيمايي 22 بهمن ماه سال گذشته نشان خواهند داد که پاي انقلاب خود ايستاده‌اند، اظهار داشت: مردم پشتيبان انقلاب هستند و مي‌آيند تا حرف آخر را در صحنه حماسه سياسي و انتخابات بزنند.

نبوي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه تحقق حماسه سياسي چه الزاماتي دارد، اضافه کرد: قرار است در اين انتخابات بالاترين شخصيت اجرايي کشور با اختيارات گسترده و امکانات وسيع انتخاب شود.

وي با اشاره به جايگاه و ابعاد مختلف شخصيت افراد و نهادهاي مختلف در انتخابات گفت: شوراي نگهبان ناظر انتخابات رياست جمهوري خواهد بود.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که شوراي نگهبان حافظ جمهوريت و اسلاميت نظام است، خاطر نشان ساخت: با توجه به اصلاحي که در قانون انتخابات صورت گرفت هيئت مرکزي بر اجراي انتخابات تعيين شده است.

نبوي با اشاره به نقش رسانه‌ها در فرآيند انتخابات افزود: رسانه‌ها در اين زمينه نقش سلسله اعصاب و اطلاع رساني صريح و به موقع را ايفا مي‌کنند.


همه دست به دست هم بايد قلب رهبر معظم انقلاب را خوشحال سازيم

وي با اشاره به اينکه مردم خالق حماسه هستند، اظهار داشت: همه بايد با هم، دست در دست هم قلب رهبر معظم انقلاب را با حضور چشمگير و گسترده خود خشنود سازيم.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که مردم در اين انتخابات دشمن را مايوس و سرخورده خواهند کرد، گفت: مردم کانديداها و هوادارانشان طبق قانون اساسي بايد به مر قانون تمکين کنند.

نبوي با اشاره به اينکه بايد در بررسي صلاحيت‌ها و نظارت بر انتخابات مجري قانون بي‌طرفي خود را اعمال کند تا انتخابات در يک فضاي سالم و شفاف و هم چنين قانوني برگزار شود، ادامه داد: ان شاءلله مردم در يک محيط آرام، معنوي و اخلاقي برنامه‌هاي کانديداها را مقايسه و با سوابق آن‌ها آشنا شوند و در نهايت به انتخاب اصلح دست بزنند.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه مردم چه تاثيري در خلق حماسه سياسي خواهند داشت، اضافه کرد: انقلاب اسلامي ايران انسان را در جايگاه اصلي خود قرار مي‌دهد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه خداوند متعال انسان را کرامت بخشيده است، گفت: براي رسيدن به کرامت همه مردم و مسئولين در رسيدن به اين امر مهم اقدام کنند.

نبوي با اشاره به اينکه مردم بايد نسبت به هر نوع موضع‌گيري خود را پاسخگو بدانند، اظهار داشت: بايد با نيت خالص در اين عبادت سياسي مشارکت کنيم.

وي راي دادن را نه براي رفع تکليف بلکه براي تعيين سرنوشت چهار يا هشت سال آينده آن هم در دنياي متلاطم و با وجود نقش الگوآفريني جمهوري اسلامي ايران دانست و عنوان کرد: رئيس‌جمهور بايد از قدرت تشخيص و مصلحت برخوردار باشد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: رئيس‌جمهور بايد آينده نگر باشد و تسليم حوادث نشود.


مسئولين با ادبياتي فاخر موضع گيري کنند

نبوي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه مسئولين چه وظيفه‌اي در تحقق حماسه سياسي دارند افزود: مسئولين بيشترين نقش را در حفظ آرامش دارند به گونه‌اي که بايد با ادبياتي فاخر سخن بگويند و موضع گيري کنند.

وي با بيان اين که مسئولين بايد خودشان قانون مدار باشند تا فضاي عقلانيت ايجاد شود، خاطر نشان ساخت: اصل پاسخگويي براي مسئولين بسيار مهم است زيرا مسئولين بايد احساس کنند، جايگاهي که در آن قرار گرفته‌اند يک امانت الهي محسوب مي‌شود.


مسئولين به عنوان صادق امين طبق قانون عمل کنند

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينکه مسئولين بايد به عنوان صادق امين طبق قانون عمل کنند، تصريح کرد: مسئولين بايد مظهر اخلاق و تقواي سياسي باشند.

وي خاطر نشان ساخت: مسئولين بايد به کانديداها کمک کنند زيرا آن‌ها داراي وظايف و مسئوليت‌هاي سنگين هستند.

وي افزود: اگر نهاد مسئول بررسي صلاحيت‌ها تشخيص داد که يک فرد حد نصاب شرايط براي کانديدا شدن برمبناي قانون اساسي را ندارد و اعتراض داشت بايد از راه خودش آن را منعکس کند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: يک غفلت کوچک هزينه سنگين هشت ماهي را براي کشور در سال 88 به وجود آورد چرا که برخي از کانديداها حاضر نشدند اعتراض خود را از مسير قانوني دنبال کنند و اين جاست که قانونمداري با قانون ستيزي روشن مي‌شود.

نبوي گفت: اميدوارم هيچ کانديدايي دوباره در مقام آن نباشد که تجربيات سال 88 را تکرار کنند.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه فوايد خلق حماسه سياسي چيست؟ افزود: امنيت کشور با حضور مردم تامين خواهد شد به گونه‌اي که توطئه‌هاي دشمن ابطال مي‌شود.

نبوي با اشاره به اين که با پشتوانه حضور مردم مي‌توانيم چالش‌هايي را که دشمنان و قدرت‌هاي استکباري ايجاد کرده‌اند را از آن عبور کنيم بيان کرد: ان شاءالله با پشتوانه مردم از تحريم‌ها عبور خواهيم کرد.


کانديدا از طريق قانون از نردبان قدرت بالا بروند

وي با بيان اين که کانديداها و طرفداران آن‌ها بايد به واسطه قانون از نردبان قدرت بالا بروند، نه با تمسک به انقلاب‌هاي رنگين گفت: تجربه سال 88 با بصيرت مردم و مسئولين قابل تکرار نيست.










دوشنبه ٢٣ ارديبهشت ١٣٩٢
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 






تمامي حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت دكتر كاظم جلالي می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع  بلامانع است.

شماره سامانه پیام کوتاه : 3000880099