عضویت در سرویس خبری

نام

پست الکترونیکی

محتويات مرتبط
صفحه اصلی > زندگينامه 
زندگينامه

زندگینامه

کاظم جلالی در مرداد ماه سال 1346 در روستای شاهکوه علیا در یک خانواده کشاورز به دنیا آمد. وی دوره دبستان، راهنمایی و دبیرستان را در شاهرود گذراند. 
 


همزمان با شروع انقلاب اسلامی ،علیرغم صغر سن، در اکثر تجمعات و راهپیمایی ها در شاهرود حضور داشت و نوجوانان هم سن خویش را نیز تحریک به شعارنویسی علیه رژیم شاه می نمود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری جمعی از همکلاسی ها و با هدایت برخی معلمان دلسوز، انجمنِ اسلامیِ مدرسه راهنمایی محل تحصیلِ خود را بنیان گذارد و خود، مسئولیت انجمن اسلامی را بر عهده گرفت و در سالهای درگیری منافقین با اینکه دانش آموز مدرسه راهنمایی بود ولی در آن درگیریها حضور فعال داشت و نشریه منافق که علیه نشریه مجاهد از طرف حزب الله منتشر می شد را در میدان اصلی شهر توزیع می کرد که عمدتاً درگیریهایی با منافقین در همین ناحیه از شهر شاهرود (میدان جمهوری اسلامی فعلی) شکل می گرفت. همچنین وی و جمعی از نوجوانان در دوره راهنمایی با محوریت یک چهره دلسوز و فرهنگی (آقای احمد شبانی) در کتابخانه اسلامی نهضت جمع شده و ضمن آموزش دیدن در زمینه های مختلف فرهنگی و نظامی، برنامه¬های بسیاری را در شهر اجراء می کردند. 
 


در دبیرستان مسئولیت انجمن اسلامی و گروه مقاومت امام را بر عهده داشت. وی از اولین روزهای آغاز دفاع مقدس به دنبال حضور در جبهه بود که چندین بار به دلیل کمی سن از اعزام او ممانعت به عمل آمد. اما نهایتاً در سال اول دبیرستان (1362) به جبهه رفت و از آن پس به شکل متناوب در عملیات های مختلف افتخار حضور یافت. 
 

 


وی با انگیزه انقلابی آرزوی پذیرش در دانشگاه امام صادق علیه السلام را داشت و علیرغم قبولی در برخی دانشگاههای دیگر، دانشگاه امام صادق علیه السلام را برگزید و در تابستان سال 65 از جبهه به مرخصی آمد تا در آزمون شفاهی این دانشگاه شرکت کند و نهایتاً نیز در این دانشگاه پذیرفته شد.
کاظم جلالی طی سالیان 65 تا 67 ، علیرغم محدودیت¬های موجود در دانشگاه امام صادق علیه¬السلام برای دانشجویان، خصوصاً در چهار ترم اول، جهت حضور در جبهه بخشی از هر چهار ترم اول خود را در جبهه جنگ گذراند. پس از پایان جنگ، امام خمینی در آخرین هفته بسیج عمر مبارک خویش، بر ضرورت تشکیل بسیج دانشجو و طلبه تأکید کردند. از آن پس کاظم جلالی با جمعی از دانشجویان رزمنده دانشگاه امام صادق علیه¬السلام در تکاپوی تشکیل بسیج دانشجویی افتادند و نهایتاً در هفته بسیج سال 69 اولین بسیج دانشجویی کشور در دانشگاه امام صادق علیه السلام توسط وی اعلام موجودیت کرد و سه سال متوالی به عنوان بسیج دانشجویی نمونه کشوری معرفی شد و کاظم جلالی مسئولیت بسیج دانشجویی این دانشگاه را بر عهده گرفت و تا سال 72 که در رشته علوم سیاسی در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شد، این مسئولیت را بر عهده داشت. 
 
 
 


وی در سال سوم دانشگاه تا زمان فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد از طرف حضرت آیت الله مهدوی کنی به عضویت کمیته انضباطی دانشگاه درآمد.

 
 


کاظم جلالی در سال 1372 در آزمون پذیرش وزارت امور خارجه شرکت کرد و پذیرفته شد. وی در همان سال در آزمون دکترای اعزام به خارج قبول شد اما به دلیل وضعیت ارزی خاص آن سال؛ مسئولین تصمیم گرفتند در رشته علوم انسانی دانشجویان به شکل بورسیه به خارج کشور اعزام نشوند. لذا کاظم جلالی مجدداً  در سال 1373 در آزمون دکترای دانشگاه امام صادق علیه¬السلام شرکت کرد و پذیرفته شد. وی اولین مأموریت خارج از کشور خود از طریق وزارت امور خارجه را در سال 1373جهت فراهم آوردن  تمهیدات اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامی به مدت سه ماه در کشور مغرب (مراکش) سپری کرد.


 

کاظم جلالی از سال 1366 تا سال 1375 در دبیرستانهای تهران از جمله رازی، شهید مطهری، علی بن موسی الرضا و فرهنگ تدریس کرد و از سال 1372 تدریس در دانشگاه را آغاز نمود و در دانشگاههای امام صادق علیه¬السلام ، آزاد، صدا و سیما، مذاهب اسلامی، پیام نور ، مرکز آموزش مدیریت دولتی و همچنین دانشگاه دفاع ملی تدریس کرد و همچنان از تدریس در دانشگاه غافل نمانده است.
وی همچنین از سال 1374 تا سال 1378 مجری کارشناس صدا و سیما نیز بوده و در کانال چهار تلویزیون برنامه «اندیشه ها» را کارشناسی و اجراء می نموده و بیش از دو سال نیز برنامه «جهان سیاست» شبکه دو را کارشناسی و اجراء کرده است.
کاظم جلالی از سال 1376 تا سال 1378 مسئولیت دفتر سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت.  پس از انتخابات دوم خرداد 1376 به دستور ریاست محترم وقت مجلس شورای اسلامی، مسئولیت هماهنگی پروژه های تحقیقاتی آن مرکز در خصوص پدیده انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد ماه  76 را،  بر عهده گرفت.
کاظم جلالی از سال 76 به عضویت دفتر بازرسی مقام معظم رهبری درآمد و تا قبل از نمایندگی مجلس در سال 79 به همکاری خود ادامه داد. وی در سال  78 نامزد نمایندگی مردم شریف شهرستان شاهرود در مجلس شورای اسلامی شد و با اعتماد مردم به این مسئولیت برگزیده شد.
جلالی همچنین  در سال 82 برای دومین بار  و در سال 86 برای سومین بار از طرف مردم با صفای شهرستان شاهرود، شهر معلمان دین و اخلاق به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی برگزیده شد.
 


وی در هر سه دوره به عوان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درآمد و در مجلس هفتم و هشتم به عنوان سخنگوی این کمیسیون انتخاب شد. وی از مجلس ششم تا کنون به عنوان عضو کمیته اجرایی و شورای بین المجالس اسلامی درآمد و تاکنون دوبار به عنوان نایب رئیس شورای بین المجالس اسلامی انتخاب شده است و در مجلس هفتم و مجلس هشتم به عنوان عضو شورای اجرایی بین المجالس جهانی انتخاب و مسئولیت دبیر کلی آن را بر عهده گرفت.
کاظم جلالی در مجلس هفتم به عضویت علی البدل کمیته حقوق بشر بین المجالس جهانی درآمد. این کمیته که از اصلی ترین ارکان بین المجالس می باشد، دارای 5 عضو اصلی از 5 منطقه جهان و 5 عضو علی البدل می باشد. کاظم جلالی در فروردین ماه سال 89 از طرف قاره آسیا و اقیانوسیه به عنوان عضو اصلی کمیته حقوق بشر انتخاب شد که این مسئولیت برای یک ایرانی بی نظیر می باشد. 
 


 


وی همچنین در مجالس هفتم و هشتم  به عضویت کمیسیون تدوین آئین نامه مجلس شورای اسلامی درآمد و هم اکنون نائب رئیس این کمیسیون می باشد.
جلالی در سال 1380 از رساله دکترای خود دفاع کرد و به درجه دکترای تخصصی (PHD) در رشته علوم سیاسی نائل شد.
وی همچنان در مجلس هفتم رئیس گروه دوستی پارلمانی کشورهای روسیه و سوریه را بر عهده داشت و در مجلس هشتم مسئولیت گروه روابط پارلمانی مجلس شورای اسلامی با پارلمان اروپا را بر عهده گرفت.

نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، فصل جديدي از فعاليت‌هاي كاظم جلالي را رقم زد. پس از به دست آوردن راي حداكثري مردم شاهرود و ميامي توسط كاظم جلالي و راهيابي به مجلس نهم، وي به عضويت كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي درآمد.

پس از آن نگارش اساسنامه فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت و جذب نمايندگان به اين فراكسيون زمينه ايجاد فراكسيون حداكثري مجلس را به وجود آورد كه با انتخاب و راي اعضا، كاظم جلالي به عنوان رييس آن انتخاب شد.

رياست مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، مسئوليت ديگري بود كه كاظم جلالي در طي دوره نهم مجلس شوراي اسلامي از سوي هيات امناي اين مركز (هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي) به مسئوليت آن منصوب شد.
حضور فعالانه در مجامع، اتحاديه‌ها و روابط ديپلماسي پارلماني در طي دوره‌هاي ششم، هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي، زمينه‌اي را به وجود آورد تا كاظم جلالي با كسب تجارب ارزنده در حوزه ديپلماسي به عنوان عضو كميته اجرايي اتحاديه بين المجالس جهاني انتخاب شود. عنواني كه پس از نيم‌قرن به جمهوري اسلامي ايران رسيد.

كاظم جلالي در سال 1394 نيز با كسب يك ميليون و 292 هزار راي از حوزه انتخابيه تهران، ري،‌شميرانات،‌اسلامشهر و پرديس به عنوان نفر ششم به دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي راه يافت و بار ديگر عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس دهم شد.

كاظم جلالي  در دوره دهم مجلس نيز به انتخاب اعضاي هيات رييسه مجلس بار ديگر به عنوان رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس انتخاب شد تا بعد از دكتر اجمد توكلي، دو دوره متوالي رييس اين مركز پژوهشي باشد.

كاظم جلالي در دوره دهم مجس شوراي اسلامي با تشكيل فراكسيون مستقلين ولايي با راي حداكثري به رياست اين فراكسيون انتخاب شد.

همچنين پس از تشكيل شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سران قوا به فرمان رهبر معظم انقلاب،‌كاظم جلالي به عنوان عضو اين شورا منصوب شد.

وي در ادامه مسير فعاليت خود در سال 1398 به عنوان سفير جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون روسيه انتخاب شد. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در روز يكشنبه 19 آبان ماه 1398 نيز پس از 20 سال نمايندگي مردم در مجلس با استعفاي كاظم جلالي موافقت كردند تا وي در مسئوليت جديد به فعاليت خويش ادامه دهد.



تمامي حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت دكتر كاظم جلالي می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع  بلامانع است.

شماره سامانه پیام کوتاه : 3000880099