صفحه اصلی > تمام اخبار > آرشيو اخبار 
اخبار > ایران نایب رئیس کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی شد/ عضویت ایران در گروه تماس برای حل و فصل مسائل یمن


نسخه چاپي  ارسال به دوست

ایران نایب رئیس کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی شد/ عضویت ایران در گروه تماس برای حل و فصل مسائل یمن
    دكتر جلالی از انتخاب خود به عنوان نائب رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی خبر داد و گفت: درباره وضعیت سوریه در کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی بحث‌هایي صورت گرفت و در نهایت پیشنهاد تشگیل گروه تماس از سوی روسیه و حمایت ایران در کمیته اجرایی تصویب شد.

   

دكتر کاظم جلالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به نشست اخیر اتحادیه بین المجالس جهانی در بنگلادش اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 به عضویت کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) در آمده است، این اتحادیه بزرگترین مجمع پارلمانی جهانی است که از سال 1881 یعنی قبل ازسازمان ملل متحد و مجامع بین المللی شکل گرفته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه اتحاديه بین المجالس جهانی سابقه تاریخی طولانی دارد، ادامه داد: یکی از ارکان این اتحادیه کمیته اجرایی است این کمیته نقش هیات رئیسه اتحادیه بین المجالس جهانی را ایفا می کند.

وی توضیح داد: در تاریخ اتحادیه بین المجالس ایران یکبار در سال 1345  به عضویت کمیته اجرایی در آمد، البته نشست بین المجالس جهانی در ایران برگزار و از فرصت میزبانی استفاده شد و آقای متین دفتری به مدت دو سال به عضو کمیته اجرایی بین المجالس در آمد.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس افزود: پس از آن چنین فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران فراهم نشد تا سال 2015 ما به عنوان عضو کمیته اجرایی انتخاب شدیم.

دكتر جلالی عنوان کرد: امسال در ایام تعطیلات نوروزی در داکای بنگلادش اجلاس 136 اتحادیه بین المجالس جهانی و ایران به عنوان نایب رئیس کمیته اجرایی اتحادیه بین المجلس انتخاب شد، در واقع نماینده ایران که عضو کمیته اجرایی است یعنی بنده به عنوان نایب رئیس انتخاب شد.

وی در خصوص تاثیر نایب رئیسی ایران در اتحادیه بین المجالس جهانی در عرصه بین المللی گفت: امروز اتحادیه بین المجالس جهانی از جایگاه بالایی برخوردار است چرا که این اتحادیه سالی دو بار در خصوص مباحثی چون حقوق بشری و سیاست بین الملل نشست برگزار می کند و این کمیته اجرایی است که تمام برنامه های بین المجالس را تنظیم می کند حتی ما تعیین میکنیم چه کشوری میزبان باشد.

این نماینده توضیح داد: به طور مثال در جلسات قبل که در ژنو برگزار شد بحث بر سر این بود که آیا بنگلادش می تواند میزبان باشد در واقع کشورها برای میزبانی باید با اعضای کمیته اجرایی رایزنی کنند، علاوه بر این تمام برنامه ها بر عهده این کمیته است و تعیین عضویت کشورها در اتحادیه بین المجالس جهانی را نیز بر عهده دارند.

مخالفت ایران با حضور پارلمان یمنی مستقر در جده در اجلاس بنگلادش

دكتر جلالی اظهار داشت:برای دعوت از پارلمان یمن بحث هایی وجود داشت، در حال حاضر پارلمان یمن دو شق است، 20 درصد پارلمانی یمن در جده مستقر هستند و با منصور همکاری می کنند اما 80 درصد پارلمان در صنعا با دولت یمن هماهنگ هستند، هر دو گروه پارلمانی یمن برای حضور در اجلاس اتحادیه بین المجالس نامه نگاری کرده بودند و اعضای کمیته اجرایی باید تصمیم گیری می کرد که کدام گروه حضور داشته باشد ما نظر دادیم گروهی که در صنعا هستند مشروعیت دارند اما برخی از کشورها گفتند هر دو گروه به اجلاس دعوت شوند.

وی افزود: اما گروهی که در صنعا حضور دارند به دلیل محاصره نتوانستند در اجلاس حاضر شوند اما گروهی که در عدن مستقر هستند به اجلاس آمدند که با مخالفت جمهوری اسلامی کارت ورود به اجلاس به این گروه داده نشد.

عضویت ایران در گروه تماس برای حل و فصل مسائل سوریه

دكتر جلالی تاکید کرد: در باره وضعیت سوریه  در کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی بحث هایي صورت گرفت در نهایت پیشنهاد تشگیل گروه تماس از سوی روسیه و حمایت ایران در کمیته اجرایی تصویب و 5 کشور به عنوان عضو گروه تماس تعیین شد، روسیه، ایران نامیبیا، هلند و فرانسه اعضای گروه تماس هستند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت: گروه تماس سوریه فعالیت خود را از ماه می آغاز می کند تا مذاکرات خود را با سازمان ملل متحد و بقیه انجام دهد، جمهوری اسلامی میت واند از موقعیت نایب رئیسی خود در کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس در چنین اقداماتی استفاده کند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دوره عضویت در کمیته اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی چهارسال است، عنوان کرد: ایران تا سال 2019 عضو کمیته اجرایی خواهد بود و از آنجایی که برای برگزاری اجلاس باید به همه کشورهای اجازه ورود داده شود و ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شماریم نمی توانیم میزبان یکی از اجلاس ها باشیم در غیر اینصورت حتما از میزانی استقبال می کردیم.








يکشنبه ٢٠ فروردين ١٣٩٦
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 






تمامي حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت دكتر كاظم جلالي می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع  بلامانع است.

شماره سامانه پیام کوتاه : 3000880099